Starten har gått!

 Kategori Framgångsrikt team, Team & travfolk

   

Snack på tu man hand med Hasse Backe och varsin PT-timme i gymmet med Hanna Dahlström stod på schemat när tre av sex ATG Talanger hade sin första fysiska uppstart.
– Det var verkligen skitkul, hur bra som helst, var Hanna Forslins kommentar efter träffen.

Givet läget i världen får satsningen anpassas för att kunna genomföras på ett säkert sätt, i praktiken innebär det digitala föreläsningar som kryddas med träffar i mindre grupper. Redan innan jul hade Ulrika Holmquist sin uppstart tillsammans med resursteamet och sedan dess har galoppsportens representant i ATG Talang träffat den mentala coachen Johan Plate samt kommit igång med PT-timmar i gymmet hos Hanna Dahlström. Stort fokus i träningen är på att Ulrika ska bli starkare.
– Jag tränar vanligtvis mycket cardio, men nu börjar det bli riktigt skoj även med styrketräning. Att det kunde vara så roligt med marklyft, det trodde jag inte, säger Ulrika som just nu är inne i en intensiv träningsperiod.
– Den senaste månaden har jag varit på gymmet ungefär fem gånger i veckan efter att jag ridit klart mina turer på förmiddagen, och planen är att fortsätta på samma sätt fram till sommarsäsongen drar igång, säger Ulrika.

KOLL PÅ NULÄGET

Övriga deltagare har fram till nu främst haft digitala föreläsningar inom ramen för satsningen. Johan Plate, Hasse Backe och Hanna Dahlström har vid varsitt tillfälle introducerat deltagarna inom sina respektive områden: idrottspsykologi, konsten att bygga lag samt nutrition och fysträning. Under kommande månader blir det fler experter på länk. Tanken med upplägget är att ge ATG Talangerna lite mer kunskap och insikt i många av de delar som ryms i en sportsatsning, sedan är det upp till var och en att välja vilka områden man vill fördjupa sig i inom ramen för satsningen. Som stöd genom hela utvecklingsprocessen finns resursteamet med Hasse Backe i täten. Tillsammans med Hasse har deltagarna startat upp med individuella samtal där det är fokus på nuläget. Att veta vart man står är en förutsättning för att göra rätt saker:

  • Hur ser min satsning ut idag?
  • Hur ser planen ut framåt?
  • Vilka är mina starka sidor?
  • Vilka detaljer skulle jag behöva skruva på för att utvecklas ytterligare?

Samtalet förs med stöd av ett antal kort som beskriver olika färdigheter och förmågor som effektivitet, mental styrka, vilja, fysiologi och relationer. Syftet är att på ett enkelt och tydligt sätt identifiera vilka delar som bör prioriteras.
– Jag är oerhört imponerad över deltagarnas medvetenhet. De är tydliga med vart de vill, och även vilka delar som de behöver utveckla. Det är en väldigt bra början och det ska bli otroligt spännande att se vad de här talangerna kommer att kunna åstadkomma under tiden i satsningen, säger Hasse.

Fram till nu har fyra av sex talanger träffat Backe för ett första möte. De två som återstår, Jörgen S Eriksson och Markus B Svedberg, har haft sina tränarrörelser längre än övriga deltagare, med både fler hästar på träningslistan och större personalstyrka. För deras del ser upplägget därför lite annorlunda ut.
– Jag har pratat med Jörgen och Markus i telefon, men istället för att träffa dem en och en kommer jag hålla en föreläsning för dem tillsammans med sin personal. Efter det kommer de att få göra samma övning som de fyra andra, med tillägget att de även kommer att få feedback från sina medarbetare, förklarar Hasse.

HÅLLBARA SATSNINGAR

Oavsett om det rankas högt eller inte i deltagarnas prioritering, kommer kost och träning vara områden som finns med genom hela satsningen. Även här börjar vi med ett pass tillsammans med Hanna som kikar på hur formen är för dagen och hur träning och kost ryms i vardagen. Att hinna med och prioritera sig själv är en utmaning för de flesta hästmänniskor, men lyckas man få in både träning, vettig kost och återhämtning, har man klart bättre förutsättningar att hålla längre. Vilket är en viktig aspekt i ATG Talang.

Den här texten är sedan tidigare publicerad i Travronden. 

Senaste inläggen

Chatta