”Ta chansen”

 Kategori Team & travfolk, Framgångsrikt team, Utvecklingsprogram

Det är fem år sedan hoppryttaren Py Jägerdén tog plats i ATG Talang. Ett år senare klev hon ur satsningen med en massa nya lärdomar, inspiration och ett nyväckt intresse – för travsporten. Idag har hon omkring 15 talangfulla hopphästar i träning, plus att hon är hängiven delägare i travhästen Vincent Chase.

Fram till nu har 35 ryttare fått chansen att vässa sina satsningar och fylla på kunskapskontot inom ramen för ATG Talang. I satsningen får deltagarna träffa experter inom ett gäng olika områden, sedan anpassas innehållet utifrån gruppens önskemål. Och individernas behov.
– Vi fick träffa experter inom i stort sett alla olika delar som ryms i en elitsatsning och som man behöver ha koll på. Allt från fysträning, medieträning, kost och idrottspsykologi till hur man bygger sitt varumärke och formar ett framgångsrikt team, berättar Py och fortsätter:
– Min strategi under året var att fokusera på de delar som jag vanligtvis inte prioriterar i min vardag, och utmana mig själv inom de områden som jag tyckte var jobbiga.

Att tänka utanför boxen, våga utmana sig själv och avsätta tid är gemensamma nämnare för de ryttare som har lyckats nyttja sitt år i satsningen maximalt.
– Jag försökte verkligen dra nytta av expertisen för att få hjälp att skruva på de där detaljerna som gör stor skillnad för helheten. Det finns alltid saker att utveckla, kanske allra helst när man har varit igång ett par år och stött på en del utmaningar längs vägen. Då är stödet man får i en sådan här satsning otroligt värdefullt, menar Py.

ATG Talang är en fantastisk möjlighet för dig som vill utveckla din satsning.

Året med ATG Talang innebar även en del intressanta möten med aktiva från travsporten. Hos Team Westholm fattad Py tömmarna för första gången, men inte sista. Intresset för travet tar sig uttryck både i ett flitigt tittande på trav, delägd travhäst och en del körning. Med Sundbyholmstravet som hemmabana, är det hos en av banans yngre tränare som Py har fått möjlighet att köra häst.
– Jag är ju ofta iväg och tävlar på helgerna, men är jag hemma så händer de att jag är med och kör jobb hos Jörgen  Eriksson. Ridsporten och travsporten har mycket att lära av varandra, och jag är en person som vill fortsätta att utvecklas så jag tar de chanser jag kan för att göra det.

Senaste inläggen

Chatta