Backe: ”Teamet vinner”

 Kategori Ledarskap

Med över 30 års erfarenhet av att bygga fotbollslag, och ett hjärta som klappar hårt för travsporten, har Hans ”Hasse” Backe antagit rollen som mentor för det nya utvecklingsprogrammet ATG Talang. – Jag tror travsporten skulle må bra av lite lagidrottstänk, säger Backe.

Hans ”Hasse” Backe började sin tränarkarriär i början av 80-talet och har jobbat med flertalet fotbollslag, i sex olika länder. Både klubblag och landslag. Allt sedan Hasse slutade jobba som tränare, har han tagit plats i TV-rutan som expertkommentator. Förutom fotbollen har Hasse ett brinnande intresse för travsporten, vilket bland annat tar sig uttryck i ett gäng delägda hästar, styrelseuppdrag i Solvalla och nu även uppdraget som mentor i ATG Talang.

– Min grej handlar om att bygga lag. Som travtränare har du ett team som både består av anställda, hästägare och sponsorer – och alla de här relationerna måste fungera. Ett viktigt arbete där jag vågar påstå att jag har en stor erfarenhet att bidra med, säger Hasse.

Utvecklingsprogrammet ATG Talang vänder sig till aktiva i trav- och galoppsporten som spås en lång framtid i sporten.

– Ett mål för mig är att de här deltagarna ska bli trygga i sina satsningar, och trygga i sitt beslutsfattande. Jag vill hjälpa deltagarna att hitta de där detaljerna som kan göra stor skillnad för deras satsning, säger Hasse.

I utvecklingsprogrammet är det mindre fokus på prestation och resultat, och större fokus på den långsiktiga utvecklingen av verksamheten. Deltagarna ska ges förutsättningar till en Iång, hållbar och framgångsrik karriär. I rollen som mentor är Hasse Backe dels med på de tre obligatoriska träffarna som anordnas under året, dels kommer han att vara tillgänglig för deltagarna däremellan.

– Jag vill ge deltagarna både kunskap och verktyg som gör att de kan bygga sin verksamhet på ett stabilt fundament. De bästa lagen, eller teamen, är de som har de starkaste fundamenten. De faller inte lika långt när det kommer en svacka, utan ligger ständigt på en hög nivå och det här är något som jag gärna vill vara med och bidra till, avslutar Hasse.

Senaste inläggen

Chatta