Vill du boosta din satsning?

 Kategori Framgångsrikt team

Med anledning av alla frågor som kommer, har jag uppdaterat det här inlägget med FAQ för att förhoppningsvis räta ut lite frågetecken 🙂 

I sju år har ATG möjliggjort Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram ATG Talang, där ryttare med mästerskap i sikte får kunskap och stöd under ett år. Nu vill vi forma ett lika framgångsrikt utvecklingsprogram för trav- och galoppsporten. Den 1 oktober – 1 november är ansökningsperioden öppen.

Under ett år får sex deltagare (fem från travsporten, en från galoppsporten) stöd och kunskap för framtiden. I satsningen ingår ett mentorskap, individuellt ekonomiskt stöd samt tre avsuttna, obligatoriska träffar.

VEM KAN SÖKA? 

Kuskar, montéryttare, jockeys eller tränare. Optimal ålder 25 – 35 år. Det är viktigt att du är självständig i din satsning, det vill säga att du har en egen rörelse och inte är anställd. Deltagarna ska vara på en så pass hög nivå att de ska vara aktuella att ta plats i högsta divisionerna i STL. Utvecklingsbarhet, inställning och personlig profil väger tungt.

FAQ:
Till skillnad från Stig H-akademin som vänder sig till gruppen motsvarande lärlingar, är det här en satsning som vänder sig till nya proffstränare. Det är viktigt att man ”äger” sin satsning och kan utveckla den självständigt. I ATG Talang ridsport, är det ryttare som är landslagsmässiga men som i dagsläget saknar rätt häst för att ta plats. 

UPPLÄGGET I KORTHET 

Tre obligatoriska träffar, varav den första träffen är 17 – 18 november (Sundbyholm / Solvalla). Utöver resursteamet kommer även experter på olika områden att vara med och ge kunskap, inspiration och stöd inom områden som: Hästvälfärd • Konsten att forma ett framgångsrikt team • Arbetsmiljö och ledarskap • Sponsring och samarbeten • Etik och moral • Kommunikation och sociala medier • Medieträning • Fysträning och kostlära • Idrottspsykologi.

FAQ: Stort fokus på dig som idrottare och din sportsatsning. Det är ingen utbildning, det är ett utvecklingsprogram där vi utgår från varje individ och anpassar innehållet så att var och en får det stöd man behöver. Träffarna är tänkta att ge inspiration och kunskap som man sedan kan välja att fördjupa på egen hand, mellan träffarna, med stöd av resursteamet och experter. 

Ansökan:

Skriv ett kort personligt brev där du beskriver vem du är, hur din satsning runt hästarna ser ut idag och på vilket sätt du tror att detta program skulle hjälpa dig att utvecklas. Bifoga en bild till brevet. Ansökan ska vara inne senast 1 november 2020 och deltagarna meddelas senast den 6 november. Observera att du måste kunna närvara den 17-18 november, då den första träffen anordnas. Brevet skickas via mejl till cecilia.wallin@atg.se.

FAQ: Nej, ni behöver inte skriva en roman – men vi vill gärna se att man är tillräckligt motiverad för att skriva ett par rader. För att året ska bli bra, måste man gå in med rätt inställning och även vara beredd på att avsätta lite tid för att få ut maximalt av året. Lovar att det är väl värt det. 

Resursteam

Ansvarig projektledare, Cecilia Wallin, ATG
Kommunikation, Jessica Ortiz Bergström
Mentor, Hans ”Hasse” Backe

Senaste inläggen

Chatta