Gåva i hästväg

 Kategori Life After Racing, Team & travfolk

När ett TV-inslag om Whispering Pines, eller W.P som han kallas till vardags, visades i en travsändning var det många som fick upp ögonen för Travbanegruppen och den fina verksamheten. En av dem var hästägaren och uppfödaren Ewa Wahl.

Ewa som är uppfödaren bakom ”Strix-hästarna” hörde av sig till Bergsåker och frågade om Travbanegruppen var intresserade av ytterligare en häst. Hästen som hon ville skänka var Valerie Strix, en toppstammad travhäst som inte riktigt hade hittat hem på tävlingsbanan.
– Valerie är en helt fantastisk häst. Både en otroligt fin travare, och samtidigt supersnäll i både hantering och när man kör henne. Helt perfekt för våra deltagare, berättar Linda.

”De gör oss lyckliga varje dag”
På sikt är drömmen att betäcka Valery Strix och ge deltagarna i Travbanegruppen möjligheten att följa hela den spännande resan som det innebär att föda upp en häst, men just nu går hon med i den dagliga verksamheten, tränas och tävlas. Och nog verkar hon trivas i sin nya tillvaro; de två senaste starterna har resulterat i två andraplatser.
– Att få uppleva spänningen med att ha häst till start är en stor bonus, men det är allt våra fantastiska hästar gör för våra deltagare i vardagen som betyder allra mest. Det går inte att sätta ord på hur mycket de ger. WP och Valerie gör oss lyckliga varje dag, avslutar Linda.

Senaste inläggen

Chatta